Moja pametna kuća

Drvo je neophodan materijal (za sada) u graditeljstvu, samo je "ranjivost" u svojoj "arikhtekturi", u računalnom jeziku. Drvo, kao što je dobro poznato, boji se dviju stvari - trulih i koračkih kornjaša (ne računajući požare, ali to je već više sile). Gotovo je besmisleno pokušati produžiti mladost starih, oštećenih ploča, tako da je prva stvar oko novih ploča, rešetki, trupaca.

Prva stvar koju radimo sa novim kupljenim građevinskim materijalima od drva je da ga dobro osuši. Čak i na takvim dobrim konstrukcijskim bazama kao Petrovich (za razliku od bilo kojeg Stroyudachi), gdje se drvo drži pod krovom, ona će i dalje biti "prirodna vlaga". Stoga, ako namjeravate koristiti ploče / ploče na mjestima odgovornosti (bilo vlažna ili otvorena za sunce), ne odvojite vrijeme da ih osušite. Ne mogu točno reći koliko je to potrebno, ali sam (na prirodan način) uspio popraviti 15x15 kat za mjesec dana (ljeto) potpuno osušen.

Kako sušiti drvo

Za suho stablo čini se da je jednostavna stvar. Ali ako ga pretjerate - da će ploča, da će drvo plijeniti - "će se vijoriti". Da ne biste pokvarili drvo tijekom sušenja, trebate slijediti dva jednostavna pravila:

  1. štite drvo od kiše
  2. i od sunca.

Posljednji čimbenik koji su mi preživjeli moje daske i barovi. Zaštita u oba slučaja je ista - zatvoriti s nečim, barem krovnim osjećajem. Ali blizu ne samo odozgo, već i od strane tako da sunčeve zrake ne prodiru. Zatim, uz lagano sušenje (i ne prženje, kao u paklu u tavi), drvo neće biti prigušeno.

Pravo na zaštitu drveta

Tako je piljeno drvo dobro isušeno, što znači da su spremni za sljedeću fazu pripreme za uporabu - zaštitu od truljenja (vlage) i kora od kora. Dajmo drvo zajedno vječno. Ovo je stvarno!

Poznato je da je sovjetska industrija razvila odgovarajuće sredstvo za zaštitu drvnih proizvoda. Tada nisam bio upoznat s njima, ali otkrio sam ih kasnije kad sam postao odrasla osoba. Već pri prvom popravku temelja (i time i zamjeni podova) razmišljala sam kako produžiti život ploča. Uostalom, ako pogledate fotografiju (ili bolje da uzmete riječ), saznat ćete da su trupci, koji su služili 40 godina kao prečki (zaostaju) za pod i nisu bili tretirani ničim, trpjeli ne toliko od vlažne, nego od kornjaša.

Razmišljajući o ovom pitanju, kupio sam neku vrstu sastava (5 l kanistar). Nisam se sjetio imena. Prilikom prerade, antiseptik nije ostavljao nikakve tragove na drvetu (nije se bojila u bilo kojoj boji, točnije trag je ostala, ali prozirna - jedva primjetna). Zapravo, to je nedostatak: nakon svega, boja je posebno dodana u tapetarski ljepilo "Metilan" kako bi se izvukla neotvorena područja. Općenito, antiseptik je uspješno konzumirao spremnik (dugo je bio u mojoj kući!), A sljedeći je odlučio uzeti još jednu. Ovaj put sam naišao na antiseptik pod skromnim imenom "HM-11".

To je smeđa tekućina bez mirisa, također u limenke (svaka od 5 i 10 litara). U početku se nerado primjenjuje (drvo jednostavno ne ovlažuje), ali doslovno nakon minute ona je već apsorbira dragovoljno. Ako trebate obraditi ne samo stranice ploča / broševi / trupci, već i krajeve (i to mora biti učinjeno!) Izlaz je jednostavan: stavimo ga vertikalno u visoku posudu ili drugu pogodnu posudu i ostavimo je za noć (manje, to može i može, ali Na primjer, nećemo imati povjerenja u apsolutnu zaštitu. Da, i gdje se žuriti kad to učinite za sebe?) Ako širina kante omogućuje, stavite nekoliko ploča / rešetki / rešetki kako biste ubrzali proces.

I kako zaštititi od trulih i koračkih kornjaša, recimo, pločom od 6 metara, barom, logom? Također stavite kantu okomito, samo dimenzije čine ga teško u zatvorenom prostoru. i bolje je ne početi na ulici - kiša će, prema zakonu, kršenje početi kad spavate ili niste kod kuće (ili kiše tako da ne želite trčati da biste sakrili 6-metarski log). Kad sam ulio temelje i promijenio podove, nije bilo poteškoća - i nije bilo podova, a vrata ispred prozora (u koju su ušli) dopustili su me da dijagonalno postavim barem Eiffelov toranj. Istina, morao sam se prilično znojiti. Važno je! Šest metara sirove drva je teško, i to će vas slomiti s radošću u prvoj prilici. Čak i ako uspijete postaviti vertikalni mjerač duljine, lako se može iseliti! Dakle, ja (korist od bazena bio je prikladan) poduprijeti sve ovo uzgajanje s pitchforks (dva za pouzdanost!). To se može vidjeti na vodoravnoj fotografiji.

Potopite preko noći, a zatim odaberite:

a) ako je poznata točna duljina, jednostavno preokrenite drugi kraj u antiseptički;

b) ako je nepoznato, odgodimo ovaj korak i prvo saznamo duljinu.

Sve, drvo je pouzdano zaštićeno od vlažnosti (trulih) i koračkih kornjaša, i spreman je za upotrebu. Dalje, vjerojatno želite znati što je iskustvo korištenja tretiranog (zaštićenog) drveta i čitati moje...

Antispetik XM-11 (pregled)

S ovim antiseptikom, obrađivao sam ne samo zastoje za podrumom, već sam ga koristio (bio sam trčao više od godinu dana, dovoljno za podsjetiti) u mnogo agresivniji okoliš: zaštititi podne ploče u kupelji. Iskustvo jednogodišnje uporabe takvih ploča tretiranih s XM11 pokazalo je da:

  • suhe daske nisu vlažne s vodom (ili su umjerene - ionako će se mokriti, ali to je nevoljko i vlažno mnogo dulje. Voda ih odlazi u kapljicama);
  • pod se osuši brže od neobrađenog.

Osim poda u kadi, ja, kao dalekovidna osoba (preciznije, lijeno), također su tretirali XM-11 s antiseptikom i letvicama, pričvršćujući krovni materijal na krovu kupelji i garaži. Najpogodniji su dojmovi. Nakon druge, treće zime, letvice ostaju nova (naravno, ako ne zaboravite obraditi krajeve).

Kad sam stavio oplatu da izlije temelje u kuću, nisam imao što raditi (ili, bolje, ne vjerujući u rezultat) stavio sam uloge u kantu XM11 10 minuta, koji su morali biti zakucani kako bi popravili oplatu. Podrum je vlažan (Bolohrad!). Opeka je stajala u trajanju od dva tjedna (prvi - čekanje za punjenje betonom, drugo - ostavljajući ga otvrdnuto). Demontaža, ulozi (još uvijek dobri) odlučili su ne bacati. Nakon još nekog vremena, vidio sam da je njihov donji dio, utisnut u antiseptici 10 minuta, izgleda dobro i obojan je bojom kemijskog sastava. To sugerira da se čak u tako kratkom vremenu uspio natapati u gornje slojeve drva. Bravo!

za zaštitu drva od vlažnosti (truljenje) i kore drveta i time ponavljanje produljenja životnog vijeka je sasvim realno!

Mogu samo odgovoriti na antiseptik XM-11 samo najbolje riječi, i ne vidim nikakvu potrebu da probati bilo što drugo. Ili možda griješim - znate li lijek bolje?

Ulje za sušenje - alternativa ili dodatak antiseptici

Sušenje drva također je odličan drveni zaštitnik. Može se koristiti i umjesto i zajedno s antiseptikom. U potonjem slučaju, prvo dajemo KhM11 da se potpuno osuši, a zatim, kao i obično, upijamo u lak. Dvostruka zaštita je bolja!

Odabir lijekova na temelju stanja drveta

Ako trebate vječno drvo - pogledajte četinjače: oni su zaštićeni iznutra smolom. Nešto slično meni se često susreo među starim, ali dobro sačuvanim pločama - nije jasno je li to smreka ili uobičajena ploča natopljena lančinom prije mnogo godina. Vani, naravno, oštećena. Sjeo sa rubom centimetara - unutar stabla je poput novog! Bolje je to pokriti uljem od lanenog sjemena: čak i ako je smreka, svojstva ulja za sušenje i smreke od smreke bit će bliže nego s antiseptikom. Plus laneno ulje začepljuju pore, pukotine. Ali, jednostavna, labav drva, više volim potopiti kao što je gore opisano.

Ovaj ulaz je pošta na Subota, 6. kolovoza 2011. u 19:07 i ispunjen je pod: Korisne Trivia / Savjeti

Antiseptik hmm 11 gostiju

Gradim drvenu kuću u prirodi i stalno pratim nove tehnologije. Nedavno sam pročitao u jednom forumu o kući i dači o upotrebi impregnacija i antiseptika, odmah ću reći da sam otkrio puno novih stvari za sebe. Kupio sam 20 litara XM-11 Antiseptika, bilo je dovoljno obraditi sve zidove i krovni sustav kuće. Liječenje je provedeno u proljeće, bilo je potrebno da se zrak sve prostorije, kao što je pisano o pripremi toksičnosti. Reći ću da ja to nisam osjećao, iako sam uzeo određene mjere predostrožnosti. Zimi, pregledavanjem krova nema naznaka gljiva ili plijesni.

Pregledajte rezultat 9/10 # 987

Nedavno sam napokon završio kuću i razmišljala o potrebi zaštite i impregniranja cijele kuće. U tu svrhu, na savjet prodavača, stekao sam antiseptičku i impregnaciju XM 11, koja se razlikuje od ostatka najsnažnije zaštite od svih gljivica, insekata i plijesni. Volio sam antiseptik jer ima najjači učinak, dovoljno je za veliko područje drveta i ne ispire se čak i nakon intenzivnog zalijevanja drveta.

Ocjena ocjena 9/10 # 1486

Vrlo su zadovoljni rezultatom. Čak i nakon godinu dana lažnih ploča na tlu bez skloništa, nisu primijetili nikakvu vanjsku promjenu ploča.

Ocjena po pregledu 10/10 # 6375

Prije godinu dana kupio je lampu Alcor 114 B48 iz Northcliffea. Dobre stvari. Za razumnu cijenu (1040 rubalja), vrlo dobar i pouzdan...

Prije oko godinu dana sam izgradio stajnjak u zemlji. Nalazi se u hladovini i nizini pa sam odlučio potopiti u impregnaciji...

Ostavite svoje povratne informacije

Popularna pitanja

Dobro došli! Trebate pomoć na sljedećem pitanju! Kako sami izgraditi drvenu kuću? Kako odabrati prave materijale i što treba obratiti posebnu pozornost? S kojim problemima.

Živim u vrlo staroj kući i imam sve zidove obložene kolibom. Ona je također vrlo star i zato želim slikati njezin kratki tekst. Samo ne znam koji je moguć.

S polikarbonatom kupio sam podložne pločice s utikačem, unutarnji dio je duži od samog gljiva s promjerom od 10 mm. Što još bušim ispod ovih podloški?

Volim stare drvene kuće. Moderna kutija od drva, da budem iskrena, hranjena. Kako izgraditi kuću u selu na staroj tehnologiji?

JUČER NA SUVREMENOJ PANELI LIJEČNI NAILI I NA PLOČE KOJA SE UKLJUČUJE LIJEČENJE

Veliki prozor vizualno povećava spavaću sobu, što ga čini lakšim i živopisnijim. Sivi-crne baršunaste zavjese daju prostoriji eleganciju i eleganciju. Bijela polica iznad prostranog.

Sva prava pridržana. Korištenje materijala s web mjesta moguće je samo ako je instalirana aktivna izravna veza s našim resursom.

najavljujući XM-11

najaviti

Za ljetni raspored ažuriranja i opću aktivnost na web mjestu - što je dovraga. Potrebno je izgraditi kuću. Kao i uvijek, to ne znači da je MPH u potpunosti zabio. Gledam, čitam, odgovaram.

Antiseptik XM-11

Slama odzvanjam u kući s antiseptikom. U početku je pretpostavljena zloglasna "Senezh" (eko-bio ili bilo što drugo) s njezinom delikatnom smaragdnom zelenom bojom, zbog čega ga nazivam "kadrovski kapuljac". Senezh nije u načelu loš, ali ne tražim jednostavne načine. Stoga sam našao lokalni ured proizvođača impregnacija i lakova za drvo, a u njemu - neoprano antiseptik XM-11. Mnogo je mišljenja o njemu, 99% su veličanstvene, malo je vjerojatno da će biti naređeno. Sastav je vrlo jednostavan, kao i prema GOST-u. Iznenađujuće je da je boja kada je slika u početku vrlo plemenita; Ja bih ravnomjerno razmazao cijelu kuću na taj način iznutra i izvana (drugi zaostajanje na desnoj strani, isušivanje). Ali kad se isušuje, postaje poput Senezha (ali ne tako smrtonosna, zaostaje lijevom).

Još jedna razlika od "Senezh": da svaki novi sloj "ide" u drvo, kao da se ništa nije dogodilo. Obzirom da je XM-11 nakon prvog sloja čvrsto vezan za stablo, zbog čega drugi sloj već pada, antiseptik ostavlja mnogo manje. Ne znam je li dobro ili loše. I da, "Senezh" smrdi amonijak. I XM-11 - ne vjerujem - drvo! Ili, moglo bi se reći, uopće ne smrdi.

OBITELJ NAMIJENJUJAMA

Izbornik za navigaciju

Prilagođene veze

oglas

Korisničke informacije

Vi ste ovdje »BUILDING FRAME BATH» SVE O »ŠTO AKO ANTISEPTIKE PRIMJENJUJU?

Što se primjenjuje antiseptika?

Postovi 31 Stranica 60 od 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Autor: Boatsman
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva, Pervomayka
  • Poruke: 606
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    2 dana 11 sati
  • Zadnji posjet:
    18-07-2016 16:56:09

Upotrijebila sam Belka Topazur i osnovala te godine. Danas izgleda kao da ju je jučer slikano.
Snažno se smrdi kada se slika. Bolje je češće emitirati.

Prije 10 godina, Belinka je obojila zidni panel vanjskog testa. Prije godinu dana razbio sam zidni prozor (srušio je prikolicu) - kao nov.

Ne znam kakve su karakteristike današnje i 10-godišnje Beline.

Penotex je pokušao u dubokoj mladosti (zaista se ne sjećam onoga što su naslikali). poput verande. Nisam gledao)))

Što se tiče senezhe, mogu reći da je od svih njegovih pribluda, poštovanje ANTISEPTIC (crna) i razmazati sve skrivene površine s njom u dva sloja.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Objavio: Pinin
  • član
  • Gdje: Petar
  • Poruke: 70
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    22 sata i 56 minuta
  • Zadnji posjet:
    2009-12-06 12:04:25

Pozdrav svima! Ne znam za Senezh, ne znam za B-ku, ali sve drvo obrađivalo sam antiseptik St. Petersburga pod više imenovanim imenom "KMBB"! Boje se stablo u blijedo zelenoj boji, ali obrađena drva leži u podrumu za 3 (!) Godine, pa čak i hrenu! Naravno, nije estetska (i parna soba) za obradu vidljivih mjesta, ali bolje je slikati grede, krovne sustave, ploču vjetra! Provjereno vrijeme! Cijena izdavanja iznosi samo 250 rubalja. za 10 (!) litara! Nažalost, to izgleda kao oglas, ali rezultat je na "licu". Kad je kuća za kućanstvo postavljena, u trgovini nije bilo antisep, kupio sam još jednu "neomid" koja može čuti. Pomazanog bloka.. Rezultat - stigao je u proljeće i OH. (žao za Francuzima) - na sjevernoj strani zida "procvjetao". I dao je više novca za "neo-d" goraaaazdo. Ali novac ovdje nije problem, znaš! A tko želi zaštita od požara, "HM-11. Super! Vrijedi 500r za 10l. Nemojte reklamirati, to je to! I završna impregnacija izvana ću učiniti "Tikkulila Pohjuste" (primer), zatim "Tikkurila Valti Color" i lak "Tikkurila" ne sjećam se onoga što se zvala, ali za jahte!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Pa, ako stvarno želite stvarno proučiti pitanje: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Ako ste svladali puno korisnih stvari, saznat ćete.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Pozdrav svima! Ne znam za Senezh, ne znam za B-ku, ali sve drvo obrađivalo sam antiseptik St. Petersburga pod više imenovanim imenom "KMBB"!

Također sam zakačio ove H. KMF zadržava pregibanu drvenu drvenu građu, namazano drvo na kući, a HM-11 natopi nove ploče i šipku za kadu. Nisu isprane, H. ove, činjenice. Izdržljivost je nevjerojatna. Moja nedovršena godina, pod oborinom, stajala je sve dok se krov nije stvorio, pa se ni na koji način ne odražava, jer je svaka kula bila natopljena.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Autor: Alexey V
  • član
  • Mjesto: Kirishi
  • Poruke: 57
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    19 sati 46 minuta
  • Zadnji posjet:
    11-27-2012 20:11:04

Dobro došli! Reci mi, molim te, ako je trup već trulo, ima smisla postupati s antiseptičkim, tako da se ne trune u potpunosti.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Alexey, neće biti gori za bilo koga.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Objavio: CergeyB2006
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva regija
  • Poruke: 675
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    4 dana 6 sati
  • Zadnji posjet:
    13-04-2018 14:59:44

Za izrezivanje trulog dijela trupca (rez), a zatim proces. IMHO
Sretno.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Za izrezivanje trulog dijela trupca (rez), a zatim proces. IMHO

Slažem se, da se prašina mora ukloniti. A onda, što je ostalo jače, 3 propustite CMP. Dano je jamstvo za 30 godina. Prije otprilike 5 godina, u kući je stavio traku koja je bila umrljana. Vjeruj mi, dobre stvari. Trebao bi biti u Kirishi, oni to rade u St. Petersburgu.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Autor: Sergey
  • Gosta

A kako zamijeniti truli dio loga? A onda ostaje gotovo polovica trupca.
A ako ulijte sav skup od betona ili pjene? nakon tretmana antiseptikom.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Objavio: CergeyB2006
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva regija
  • Poruke: 675
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    4 dana 6 sati
  • Zadnji posjet:
    13-04-2018 14:59:44

Naprotiv, osigurati što veću moguću ventilaciju na ovom mjestu da se osuši.
Umjesto reznog dijela, možete ga umetnuti u zapisnik ili šipku.
Sretno.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Umjesto reznog dijela, možete ga umetnuti u zapisnik ili šipku.
Sretno.

Slažem se. Toka sve iz srca mora biti natopljena antiseptičkim, u najgorem slučaju, radeći grijani.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Autor: Sergey
  • Gosta

Hvala na odgovorima!

Zaboravio sam samo napomenuti da je to donja kruna kupke.
Baš kad je izgrađena, padina podnice bila je slabo osigurana, a voda je pala na ove trupce. I 12 godina su truli.
Pitanje zamjene trupaca još nije vrijedno, jer je vrlo naporno.
Da, naravno, pucali smo gotovo sve truleži i obilno natopljeni antiseptikom (Senezh Biot).
Pa sam upravo pitao što je najbolje učiniti kako bi se osigurala dodatna krutost zapisnika.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Objavio: Anđeo_K
  • Gosta

Potopila sam šibice (onda sam ih osušila, naravno) sa žućkastom bijelom Senegijom - spali puno gore, neki od njih odmah izlaze.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Isključivo IMHO! Ne vjerujem u "sve u jednoj bocu". Postoji "bio", postoji "požar". Kada se kombiniraju, čini se, loše je ili jedna stvar, ili druga ili oboje.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Isključivo IMHO! Ne vjerujem u "sve u jednoj bocu". Postoji "bio", postoji "požar". Kada se kombiniraju, čini se, loše je ili jedna stvar, ili druga ili oboje.

Slažem se. Postoji dobra zaštita od požara i bioprotekcija, ali u "jednoj bočici" struje će se povećati razina zaštite od požara, ali zapaljivost će ostati. Mislila sam da ne bi bila 100% impregnirana s materijalima koji su zapaljivi i zapaljivi, tako da je cijela zgrada izgorjela bila dovoljna, bolje je da ga natopi visokovrijednim antiseptikom. Prekomjerno plaćanje zbog loše zaštite od požara i slabe antiseptike ne vrijedi.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Također mislim, što se kvragu s "požarom"? Netko se nada da će vatrom, vatra, "ona" (tj. Potkrovlje) sama podići i umrijeti? Šalite se ili šalite? Ili ispod (gore, zbog, itd.), Zaslon u peći će zapaliti, spaliti, podići i umiriti se? Pa, odrasli. Ili izračun, da u osiguranju sa zahtjevom: postojala je zaštita od požara, a ona je spalila, stsuko. Nemoj.. bolje je raditi s "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Objavio: Mikhalych
  • član
  • Postovi: 3
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Provedeno na forumu:
    19 minuta
  • Zadnji posjet:
    07-09-2014 13:27:48

Promijenila donju krunu od 40. ljetni okvir 100 x 100. Impregnacija - rudarstvo, bitumen, benzin (kerozin?). Unutar reza White. Svježe. drva.

U dječjem pješčaniku, od bar 100 x 100 + senezh, donji rubovi su truli nakon 3 godine.

Uredio Bather (15.10.2007. 13:44:34)

Bitumen benzin i kerozin su dobri, sve dok djeca ne dopuštaju utakmice

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Objavio: Mikhalych
  • član
  • Postovi: 3
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Provedeno na forumu:
    19 minuta
  • Zadnji posjet:
    07-09-2014 13:27:48

Najčešće je uhvatio oglašavanje Senezh i savjete za kupnju. Je li itko prisutan znao od čega su napravljeni? Naši graditelji i vrtlari razlikuju samo votku od dobra od dobre, a sve drugo se vidi oglašavanjem, savjetima susjeda i uzbekskog prodavača na tržištu, dobro, maksimalno napravljenu ogradu ili kupku, a zatim prvi i posljednji u životu. Dakle, kažem.
1. Kupite poznati brand impregnacije i zaštite od požara na tržištu ili trgovini? Čestitam)))
Sredstvo za zaštitu od požara s tržišta - bakreni sulfat ili natrijev fluorid - Antiseptički aditiv za usporavanje plamena - amonijev fosfat (gnojivo za cvijeće i povrće). Sva ta mješavina je umijela u vodu, obnovljena, filtrirana i dva Uzbeka prelijevaju ovaj proizvod visoke tehnologije u kanistere, treći obavi limenke, a etikete četvrtih štapića. Pišem vam neizbrisane marke. Ponekad umjesto fosfata upotrebljavaju krumpir, hrenovke nemaju slađe jer je, kao prva inačica, lako ispran. Zašto su sve trgovine stisnute s njima? Trošak. Varanje trgovinama od 30 do 50%, ako se više ili manje pristojne robe, cijena će letjeti visoko i proizvod će objesiti. Daljnje pristojne skladbe mogu se kupiti u specijaliziranim organizacijama za zaštitu od požara, ali ne i svi raditi s privatnim klijentima.
Jedino što se antiseptici mogu poduzeti su antiseptici i zaštita od požara na ne-soli. Malo je, ali putem interneta možete pronaći. Ovi sastavi su prekomplicirani za proizvodnju i nema lijevo. Razlikuju se u primjeni od - 10 gr. C i potrošnja po kvadratu je tri puta manja od tržišnog kanu. Zapamtite, antiseptike na ne-soli osnovi. Sretno svima

Najbolji antiseptici za drvo: kako odabrati zaštitnu impregnaciju protiv gljivica (Foto Video) + 2018 Recenzije

Drvo je pouzdan, izdržljiv i najčešći građevinski materijal prirodnog podrijetla. Prirodan i izdržljiv, ovaj materijal i dalje treba dodatnu zaštitu od truljenja i gljivica. Materijal će govoriti o najboljim konzervansima drva koji će pomoći produljiti život drvenih konstrukcija i zgrada.

Sadržaj ovog članka

Koji je lijek?

Obrada dezinficijenskog sastava omogućuje produljenje vijeka trajanja drva

Antiseptik je posebna zaštitna otopina s vodootpornim i dezinficijskim svojstvima koja impregniraju drvo. Antifungalna i antimikrobna sredstva, antiseptici i koriste se kao preventivna mjera infekcije stabla, te kao terapeutski pripravak.

Dobar antiseptik ima takva svojstva:

  • djelotvoran
  • bezopasne za ljude i životinje
  • netoksični
  • povećala otpornost na agresivne učinke
  • kompatibilan s drugim proizvodima (lak, boja)

Drvo se sastoji od lignina (daje čvrstoću materijala) i celuloze (polimera s linearnom strukturom). Ovo izdržljivo, ali osjetljivo na negativne učinke proizvoda ovisi o utjecaju bioloških čimbenika (gljiva, plijesni, plava, bakterija, alge).

Uzgoj drvnih materijala prema stupnju osjetljivosti na infekciju gljivicom podijeljeni su na:

  1. Otpornost (bor, pepela, hrast jezgra)
  2. Srednje otporne (smreka, jele, središnji dio bukve)
  3. Niski otporni (vanjski sloj breze, bukve i javorova)
  4. Nestabilna (središnji dio šume, drvo pod kora jasena i lipe)
  • loše prozračivanje u sobi
  • nedostatak primarnog zaštitnog tretmana
  • nepravilno skladištenje materijala
  • loše kvalitete i niske temperature zraka
  • prisutnost gljivičnih spora
  • ulazi u vodu ili se nalazi u okruženju s visokom vlagom

Vrste antiseptika

Za unutarnju i vanjsku upotrebu različitih vrsta dezinficijskih pripravaka

Zaštitni tretman treba biti:

  1. Elementi nosivih struktura zgrada od drva
  2. LAG
  3. Drveni podovi
  4. Stropovi između podova
  5. Zidne particije
  6. Fasadni dijelovi
  7. Potpuno svi drveni elementi u kupkama i saunama
  8. Kraj dijelova strukture
  9. Donje krune drvenih zgrada

Postoje stotine sorti zaštitne impregnacije drva koje su klasificirane:

  • struktura
  • opseg primjene
  • imenovanje
  • metoda primjene
  • utjecaj na gljivice i bakterije

Po sastavu

Proizvodi nafte su najprikladniji za rad na otvorenom.

Ovisno o komponentama koje su temelj impregnacije, antiseptici su podijeljeni na:

Po opsegu

Prilikom rada u prostoru morate odabrati netoksične dezinficijense za unutarnji rad.

Za konstrukcije unutar ili izvan prostorija gdje je vlažnost visoka ili normalna, potrebno je odabrati različite vrste impregnacije. Ovisno o tome gdje će drvo biti korišteno, rješenja za dezinfekciju su:

  1. Za vanjsku uporabu. Koristi se za ukrasne radove ili pripremu stabla za daljnje manipulacije. Takve antiseptike karakterizira povećana otpornost na agresivne utjecaje na okoliš: oborine, UV zračenje, zamrzavanje ili zagrijavanje. Imaju oštar miris mirisa, zbog čega ih se ne preporučuje u nekontroliranoj sobi.
  2. Za unutarnji rad i pod baldahinom. Netoksični, ne ispuštaju otrovne pare, bez mirisa - većinom na organskoj osnovi. Pogodan za sve vrste interijera, ali treba paziti na oznake na razini vlažnosti (za suhe ili mokre prostorije)

Prema stupnju učinkovitosti

Ljekovita otopina može se koristiti kao profilaktička za zaštitu od gljivica

Za zdrave i već pogođene materijale koristite različita rješenja.

Prema stupnju utjecaja i imenovanju antiseptika su:

  1. Prevencija. Koristi se za obradu drveta ili drva neposredno nakon kupnje prije građevinskih radova. Djelotvoran samo za zaštitu čistog drveta. Struck pomoću uništenja, alat više neće biti u mogućnosti da biste dobili osloboditi od udario šipke, daske ili strukturnih elemenata.
  2. Medicinski (može se koristiti za prevenciju). Drvo je impregnirano s takvim sredstvima u kojima već postoje plijesni, gljive ili prokleti procesi.

Prema načinu primjene

Primjena zaštitnog sastava može biti duboko ili površinski.

Medicinski sastav drvenog pokrova, raspršen sprejem ili potpuno uronjen u otopinu.

Dakle, duboka primjena uključuje:

  • uranjanje u antiseptički spremnik
  • visokotlačni autoklav ili vakuum
  • metoda vezivanja
  • difuzni taloženje
  • valjkom ili zračnim kistom
  • suhe kapilarne izloženosti

Po funkcionalnosti

Smatra se da su retardanti s antiseptičkim svojstvima među najpopularnijim lijekovima.

Dezinfekcijska impregnacija za drvo također obavlja sljedeće funkcije:

  1. Izbjeljivanje. Stari ili podvrgnuti ponovljenom bojenju drva nakon impregnacije s takvim alatom vraća svoju izvornu boju. Alat zamrečuje sive boje, bez uništavanja strukture stabla.
  2. Borba protiv plijesni. Sprječava ili zaustavlja rast kolonija gljiva, uništava rast plijesni. Djelotvorno je ako je područje lezije mala. Kada gljiva prekriva veliki dio površine stabla, sirovine se najprije tretiraju fungicidima. Kao profilaktičko sredstvo, koristi se protiv uništavanja insekata koji drže drvo.
  3. Zaštita od požara. Antiseptici s karakteristikama usporivača plamena su univerzalno i popularno sredstvo složene zaštite drveta. Najčešće se koristi za vanjsku obradu.
  4. UV zaštita. Pripreme za vanjske radove koji sprečavaju uništavanje drva od izlaganja sunčevoj svjetlosti. Sadrži organske tvari i pigmente koji neutraliziraju zračenje štetne za drvne vrste
  5. Zaštita od prekomjerne vlage. Koristi se za impregniranje unutrašnjosti zgrada saune i kupki, u kojima je razina vlage dosljedno visoka. Negativni učinci vode pogoršavaju visoke temperature. Budući da se kompozicije koriste za unutarnji rad, obično imaju organski sastav i nisu toksični.
  6. Primarna zaštita. Takva rješenja se tretiraju sa svježim drvom bez žetve za vrijeme gradnje, skladištenja ili prijevoza.
  7. Zaštita krajnjih dijelova, probijanja, rezanje. Ovi dijelovi imaju poroznu strukturu i upijaju više vlage iz atmosfere. To je stražnjica koja se smatra povoljnim mjestom za rast gljivičnih kolonija.

Popularni lijekovi

Domaća proizvodnja

Domaća sredstva obično su univerzalna, a ne niža od kvalitete stranim analozima.

Visokokvalitetne zaštitne kemikalije proizvode slijedeći ruski proizvođači:

Najbolji pripravci: Senezh Ekobit (vodena otopina s dodatkom anorganskih dijelova koji se koriste za unutarnju i vanjsku), Senezh Akvadekor (uljnu otopinu) i Sanazh Sauna (za obradu kupelji i saune gljiva, akrilat bazi).

Visoka učinkovitost pokazao dezinfekciju antiseptika: Norteks liječnika (za zaštitu od plave mrlje, gljivica, algi i plijesni), Norteks Bleach (posvjetljuje tamne drvo, drvo uništava gljivice), Krasulya Aqua (daje karakteristike vodogryazeottalkivayuschie, štiti od buba svrdla).

Inozemna proizvodnja

Zaštitni azur od finskog proizvođača Tikkurila štiti stablo od gljiva 7 godina

Prepoznatljivi svjetski proizvođači dezinfekcijskih impregnacija:

Neki od najskupljih, ali učinkovitih lijekova ovog proizvođača: Valtti boja Satin (staklo struktura sa satenskom sjaja dorade), Vinh (antiseptik premaz za vanjsku radova), Soupy (zaštitni preparat za kadu i saunu na akrilat-based).

Najpopularniji proizvodi: Pinotex Drvo Primer (impregnacija zaštitni bazi vode), Pinotex Tinova (štiti drvo do 12 godina), Pinotex Ravno (čuva prirodnu boju drva).

Odabir antiseptičkih svojstava

Najbolji pripravci za dezinfekciju liječenja, ovisno o izvedenim funkcijama i zadacima, prikazani su u tablici.

OBITELJ NAMIJENJUJAMA

Izbornik za navigaciju

Prilagođene veze

oglas

Korisničke informacije

Vi ste ovdje »BUILDING FRAME BATH» SVE O »ŠTO AKO ANTISEPTIKE PRIMJENJUJU?

Što se primjenjuje antiseptika?

Postovi 31 Stranica 60 od 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Autor: Boatsman
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva, Pervomayka
  • Poruke: 606
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    2 dana 11 sati
  • Zadnji posjet:
    18-07-2016 16:56:09

Upotrijebila sam Belka Topazur i osnovala te godine. Danas izgleda kao da ju je jučer slikano.
Snažno se smrdi kada se slika. Bolje je češće emitirati.

Prije 10 godina, Belinka je obojila zidni panel vanjskog testa. Prije godinu dana razbio sam zidni prozor (srušio je prikolicu) - kao nov.

Ne znam kakve su karakteristike današnje i 10-godišnje Beline.

Penotex je pokušao u dubokoj mladosti (zaista se ne sjećam onoga što su naslikali). poput verande. Nisam gledao)))

Što se tiče senezhe, mogu reći da je od svih njegovih pribluda, poštovanje ANTISEPTIC (crna) i razmazati sve skrivene površine s njom u dva sloja.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Objavio: Pinin
  • član
  • Gdje: Petar
  • Poruke: 70
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    22 sata i 56 minuta
  • Zadnji posjet:
    2009-12-06 12:04:25

Pozdrav svima! Ne znam za Senezh, ne znam za B-ku, ali sve drvo obrađivalo sam antiseptik St. Petersburga pod više imenovanim imenom "KMBB"! Boje se stablo u blijedo zelenoj boji, ali obrađena drva leži u podrumu za 3 (!) Godine, pa čak i hrenu! Naravno, nije estetska (i parna soba) za obradu vidljivih mjesta, ali bolje je slikati grede, krovne sustave, ploču vjetra! Provjereno vrijeme! Cijena izdavanja iznosi samo 250 rubalja. za 10 (!) litara! Nažalost, to izgleda kao oglas, ali rezultat je na "licu". Kad je kuća za kućanstvo postavljena, u trgovini nije bilo antisep, kupio sam još jednu "neomid" koja može čuti. Pomazanog bloka.. Rezultat - stigao je u proljeće i OH. (žao za Francuzima) - na sjevernoj strani zida "procvjetao". I dao je više novca za "neo-d" goraaaazdo. Ali novac ovdje nije problem, znaš! A tko želi zaštita od požara, "HM-11. Super! Vrijedi 500r za 10l. Nemojte reklamirati, to je to! I završna impregnacija izvana ću učiniti "Tikkulila Pohjuste" (primer), zatim "Tikkurila Valti Color" i lak "Tikkurila" ne sjećam se onoga što se zvala, ali za jahte!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Pa, ako stvarno želite stvarno proučiti pitanje: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Ako ste svladali puno korisnih stvari, saznat ćete.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Pozdrav svima! Ne znam za Senezh, ne znam za B-ku, ali sve drvo obrađivalo sam antiseptik St. Petersburga pod više imenovanim imenom "KMBB"!

Također sam zakačio ove H. KMF zadržava pregibanu drvenu drvenu građu, namazano drvo na kući, a HM-11 natopi nove ploče i šipku za kadu. Nisu isprane, H. ove, činjenice. Izdržljivost je nevjerojatna. Moja nedovršena godina, pod oborinom, stajala je sve dok se krov nije stvorio, pa se ni na koji način ne odražava, jer je svaka kula bila natopljena.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Autor: Alexey V
  • član
  • Mjesto: Kirishi
  • Poruke: 57
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    19 sati 46 minuta
  • Zadnji posjet:
    11-27-2012 20:11:04

Dobro došli! Reci mi, molim te, ako je trup već trulo, ima smisla postupati s antiseptičkim, tako da se ne trune u potpunosti.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Alexey, neće biti gori za bilo koga.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Objavio: CergeyB2006
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva regija
  • Poruke: 675
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    4 dana 6 sati
  • Zadnji posjet:
    13-04-2018 14:59:44

Za izrezivanje trulog dijela trupca (rez), a zatim proces. IMHO
Sretno.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Za izrezivanje trulog dijela trupca (rez), a zatim proces. IMHO

Slažem se, da se prašina mora ukloniti. A onda, što je ostalo jače, 3 propustite CMP. Dano je jamstvo za 30 godina. Prije otprilike 5 godina, u kući je stavio traku koja je bila umrljana. Vjeruj mi, dobre stvari. Trebao bi biti u Kirishi, oni to rade u St. Petersburgu.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Autor: Sergey
  • Gosta

A kako zamijeniti truli dio loga? A onda ostaje gotovo polovica trupca.
A ako ulijte sav skup od betona ili pjene? nakon tretmana antiseptikom.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Objavio: CergeyB2006
  • posrednik
  • Mjesto: Moskva regija
  • Poruke: 675
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivan: 0
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    4 dana 6 sati
  • Zadnji posjet:
    13-04-2018 14:59:44

Naprotiv, osigurati što veću moguću ventilaciju na ovom mjestu da se osuši.
Umjesto reznog dijela, možete ga umetnuti u zapisnik ili šipku.
Sretno.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Umjesto reznog dijela, možete ga umetnuti u zapisnik ili šipku.
Sretno.

Slažem se. Toka sve iz srca mora biti natopljena antiseptičkim, u najgorem slučaju, radeći grijani.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Autor: Sergey
  • Gosta

Hvala na odgovorima!

Zaboravio sam samo napomenuti da je to donja kruna kupke.
Baš kad je izgrađena, padina podnice bila je slabo osigurana, a voda je pala na ove trupce. I 12 godina su truli.
Pitanje zamjene trupaca još nije vrijedno, jer je vrlo naporno.
Da, naravno, pucali smo gotovo sve truleži i obilno natopljeni antiseptikom (Senezh Biot).
Pa sam upravo pitao što je najbolje učiniti kako bi se osigurala dodatna krutost zapisnika.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Objavio: Anđeo_K
  • Gosta

Potopila sam šibice (onda sam ih osušila, naravno) sa žućkastom bijelom Senegijom - spali puno gore, neki od njih odmah izlaze.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Isključivo IMHO! Ne vjerujem u "sve u jednoj bocu". Postoji "bio", postoji "požar". Kada se kombiniraju, čini se, loše je ili jedna stvar, ili druga ili oboje.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Objavio: DAN
  • administrator
  • Mjesto: St. Petersburg
  • Poruke: 1651
  • Poštovanje: +15
  • Pozitivan: +19
  • Spol: Muški
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 23 sata
  • Zadnji posjet:
    27.08.2014 16:36:17

Isključivo IMHO! Ne vjerujem u "sve u jednoj bocu". Postoji "bio", postoji "požar". Kada se kombiniraju, čini se, loše je ili jedna stvar, ili druga ili oboje.

Slažem se. Postoji dobra zaštita od požara i bioprotekcija, ali u "jednoj bočici" struje će se povećati razina zaštite od požara, ali zapaljivost će ostati. Mislila sam da ne bi bila 100% impregnirana s materijalima koji su zapaljivi i zapaljivi, tako da je cijela zgrada izgorjela bila dovoljna, bolje je da ga natopi visokovrijednim antiseptikom. Prekomjerno plaćanje zbog loše zaštite od požara i slabe antiseptike ne vrijedi.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Objavio: WIK
  • Savjet kuhara
  • Mjesto: MOSKOV, RASUDOVO
  • Poruke: 1710
  • Poštovanje: +9
  • Pozitivna: 22
  • Provedeno na forumu:
    10 dana 21 sat
  • Zadnji posjet:
    Jučer 09:06:50

Također mislim, što se kvragu s "požarom"? Netko se nada da će vatrom, vatra, "ona" (tj. Potkrovlje) sama podići i umrijeti? Šalite se ili šalite? Ili ispod (gore, zbog, itd.), Zaslon u peći će zapaliti, spaliti, podići i umiriti se? Pa, odrasli. Ili izračun, da u osiguranju sa zahtjevom: postojala je zaštita od požara, a ona je spalila, stsuko. Nemoj.. bolje je raditi s "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Objavio: Mikhalych
  • član
  • Postovi: 3
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Provedeno na forumu:
    19 minuta
  • Zadnji posjet:
    07-09-2014 13:27:48

Promijenila donju krunu od 40. ljetni okvir 100 x 100. Impregnacija - rudarstvo, bitumen, benzin (kerozin?). Unutar reza White. Svježe. drva.

U dječjem pješčaniku, od bar 100 x 100 + senezh, donji rubovi su truli nakon 3 godine.

Uredio Bather (15.10.2007. 13:44:34)

Bitumen benzin i kerozin su dobri, sve dok djeca ne dopuštaju utakmice

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Objavio: Mikhalych
  • član
  • Postovi: 3
  • Poštovanje: 0
  • Pozitivan: 0
  • Provedeno na forumu:
    19 minuta
  • Zadnji posjet:
    07-09-2014 13:27:48

Najčešće je uhvatio oglašavanje Senezh i savjete za kupnju. Je li itko prisutan znao od čega su napravljeni? Naši graditelji i vrtlari razlikuju samo votku od dobra od dobre, a sve drugo se vidi oglašavanjem, savjetima susjeda i uzbekskog prodavača na tržištu, dobro, maksimalno napravljenu ogradu ili kupku, a zatim prvi i posljednji u životu. Dakle, kažem.
1. Kupite poznati brand impregnacije i zaštite od požara na tržištu ili trgovini? Čestitam)))
Sredstvo za zaštitu od požara s tržišta - bakreni sulfat ili natrijev fluorid - Antiseptički aditiv za usporavanje plamena - amonijev fosfat (gnojivo za cvijeće i povrće). Sva ta mješavina je umijela u vodu, obnovljena, filtrirana i dva Uzbeka prelijevaju ovaj proizvod visoke tehnologije u kanistere, treći obavi limenke, a etikete četvrtih štapića. Pišem vam neizbrisane marke. Ponekad umjesto fosfata upotrebljavaju krumpir, hrenovke nemaju slađe jer je, kao prva inačica, lako ispran. Zašto su sve trgovine stisnute s njima? Trošak. Varanje trgovinama od 30 do 50%, ako se više ili manje pristojne robe, cijena će letjeti visoko i proizvod će objesiti. Daljnje pristojne skladbe mogu se kupiti u specijaliziranim organizacijama za zaštitu od požara, ali ne i svi raditi s privatnim klijentima.
Jedino što se antiseptici mogu poduzeti su antiseptici i zaštita od požara na ne-soli. Malo je, ali putem interneta možete pronaći. Ovi sastavi su prekomplicirani za proizvodnju i nema lijevo. Razlikuju se u primjeni od - 10 gr. C i potrošnja po kvadratu je tri puta manja od tržišnog kanu. Zapamtite, antiseptike na ne-soli osnovi. Sretno svima

Spremimo: koji antiseptik je bolji za drvo i razvojne recenzije

Malo će se raspravljati da su drvene kuće ekološki prihvatljive i izdržljive. U takvoj prostoriji postoji zdrava mikroklima, zbog sposobnosti drvene strukture da samoregulira vlagu. Međutim, drveni proizvodi trebaju zaštitu od vanjskog okruženja, insekata i gljivica, inače se njihov životni vijek značajno smanjuje. Stoga ćemo biti određeni izborom posebnih formulacija za drvo.

Klasifikacija antiseptičkih lijekova

Osnovne kemijske komponente čine oblik djelovanja pripravka. Na temelju toga, može biti impregnacija, mastika ili slikarstvo. Prema vremenu djelovanja, proizvodi su podijeljeni u pripravke za dugotrajnu profilaksu i privremenu zaštitu. S obzirom na zaštitni faktor, proizvođaci dijele smjesu u sljedeće skupine:

  • Vodootporan.
  • Bioprotective.
  • Protupožarni zrak.
  • Vremenske uvjete.
  • Otpornost na kemikalije.
  • Dekorativno i završno.

Postoje i složene smjese koje kombiniraju nekoliko zaštitnih svojstava. Ali profesionalni graditelji kritički su za univerzalne kompozicije, tvrdeći da se optimalni učinak postiže samo kombiniranjem priprema usmjerene akcije.

Koji su najbolji antiseptici za drvo koje se koriste za rad na otvorenom?

Rješenja za obradu drvenih zidova oblikovana su kako bi zaštitile drvo od negativnih učinaka vlage, mraza i sunčeve svjetlosti. Općenito, kompleksne mjere se primjenjuju kod impregnacije i dorade. Prve smjese prodiru duboko u strukturu materijala, a drugi oblikuju vodonepropusni film kako bi zaštitili impregnacijski sloj.

Rješenja od insekata i truljenja

Promjena boje i prisutnost micelija, uništavajući strukturu drvene građe, govori o njegovoj gljivičnoj infekciji. Prije nego što istražite koji antiseptik je najbolji za drvo i graditelji recenzije, važno je znati razloge za ovaj štetni. A oni su:

  • Visoka vlaga.
  • Temperatura iznad 5 ° C
  • Prisutnost gljivičnih spora.
  • Pristup zraku.

Načelo biološke zaštite je da neutralizira spore gljiva. U tu svrhu potrebne su paste za pranje, premaze ili impregnacije koje se mogu prodrijeti duboko u strukturu drveta. U proračunskom segmentu, lijekovi kao što su:

  • Biosept.
  • Senezh Ecobio.
  • Senezh Ultra.
  • Drevosept Maxi.
  • Yaroslavl antiseptik HMF-BF.
  • Yaroslavl antiseptik FBS-211.
  • Woodmaster.
  • Baza Belinka.
  • Neomid 430 Eco.
  • Tikkurila Euro Eco drvo.
  • Pullex Imprägnier-Grund.


Trajanje antiseptičkih smjesa je u prosjeku 3-5 godina. To je sasvim dovoljno za cijelo razdoblje aktivne izgradnje, nakon čega nema potrebe za prevencijom. U budućnosti, čak i najbolji antiseptik za drvo treba zamijeniti s emajlima ili glazura za vanjske radove, koji će spasiti drvo od vode. Postoji velika raznolikost takvih premaza, pa kad kupujete vodonepropusnu lak, obratite pozornost na:

  1. Termin zaštitnog djelovanja prevlake.
  2. Potrebni broj slojeva.
  3. Paleta boja za nijansiranje.
  4. Tehnologija primjene kompozicije.

Mi raspravljamo o tome koji antiseptik je bolji za izbjeljivanje drveta i recenzije stručnjaka i korisnika.

Učestalost upotrebe izbjeljivača klora u eliminaciji gljivičnih plavih spora ne prestaje dugi niz godina. Mnogi tvrde da oni daju samo kozmetički učinak, to jest, oni nisu u stanju potpuno zaustaviti rast gljiva za dugo vremena. Do određene mjere možemo se složiti s tim, ali svugdje nam je potreban integrirani pristup.

Naravno, moguće je vratiti originalnu boju drveta jednostavnim brusilicom, ali s velikim količinama oštećenja to će potrajati puno vremena. Činjenica je da se liječenje sa sredstvom za izbjeljivanje ne smije zaustaviti, učinkovita ventilacija (ako se radi o sobi) i kvalitetna impregnacija. Prema riječima stručnjaka s dobre strane, prikazali su se izbjeljivački sastavi sljedećih robnih marki:

  • Senezh Neo.
  • Senezh Effo.
  • Neomid 500.
  • Tikkurila Homeenpoisto.
  • Woodmaster Frost.

Valery P. iz St. Petersburga rekao je korisnim informacijama o Neomid 500:

"To je vrlo učinkovit sastav, ali sve ovisi o stupnju gljivične infekcije. Poželjno je raditi na temperaturi od + 20 ° C. Pažljivo proučite datum proizvodnje, smjesa se može razrijediti, samo do šest mjeseci nakon proizvodnje. U slučaju teških oštećenja, nije potrebno razrijediti - koristiti koncentriranu otopinu. Ako vam rezultat ne zadovoljava - ponovite postupak. "

Kompetentno izaberite koji se antiseptik najbolje primjenjuje na drvo - to su recenzije graditelja koji treniraju. Vrlo su zanimljivi usporedni argumenti o određenom proizvodu:

"Svidjela mi se Bleach Neomid 500 jer ne ostavlja mrlje. Procesirana površina se praktički ne razlikuje od sirove. Međutim, lijek je slab kada uklanja plavo drvo. Senezh Effo ne ostavlja mrlje soli, ali morate pažljivo primijeniti smjesu, jer izbijeljene površine mogu biti prepoznatljive bjelinom. "

Za kupke i saune

Posebni uvjeti temperature i vlage u takvim sobama zahtijevaju liječenje posebnim toplinskim pripravcima. Gotovo svaki proizvođač antiseptičkih formulacija predstavlja liniju takvih impregnacija:

  • Sinezh Sauna.
  • Belinka Interier sauna.
  • Neomid 200.
  • Tikkurila Supi Saunasuoja.
  • Teknos Sauna Suoja.

Vatra-bioprotektivna rješenja ne samo da prevode drvo u klasu nezapaljivih materijala, već i štite od pojave plijesni. Sljedeći lijekovi su se dokazali:

  • Senezh Ognebio.
  • Neomid 450.
  • Proizvodi CJSC antiseptik.

Ispitano vremenom

Kao što pokazuje praksa, još uvijek je rano zaboraviti alate koji su testirani na vremenu izrađeni prema GOST standardima. Ne samo da su smjese ekološki sigurne, nego su i istodobno jeftine i učinkovite:

  • KMBB je kompleksan antiseptički koncentrat za teške uvjete eksploatacije drva. Rješenje se protivi bakterijama, gljivama i insektima, ali boje žbuke u zelenoj boji, jer sadrži bakreni sulfat. Premaz ne sprečava daljnju obradu bojama ili lakovima.
  • BB - biorazgradljivi pripravak namijenjen preradi drva u vlažnom stanju. To ne mora biti najbolji antiseptik za zaštitu drva i za vanjsku upotrebu, ali lijek može povećati život drvenih konstrukcija do 50 godina.

  • XM-11 - nepristojna antiseptična otopina djeluje protiv umjerenih gljivica, manje je učinkovita protiv kućnih gljiva. Dobro se bori s funkcijom zaštite struktura podložnih vlazi vlage, padalina. Ako namočite mješavinu drvne građe koja je u izravnom dodiru s tlom ili vodom, životni vijek se jamči od 30 do 50 godina.
  • KMF - sredstvo za dezinfekciju za liječenje i zaštitu stabala od gljiva, algi i insekata, u uvjetima loše ventilacije, sprečava njihov daljnji razvoj. Preporuča se za obradu konstrukcija u podrumima, kao i drvene kabine i okviri.
  • HKS je priprema za konstrukcije koje rade u uvjetima srednje istjecanja i periodičkog zamrzavanja. Boje drvo u boji pijeska. Preporučuje se za obradu krovnih sustava, pribora, kabine i okvira za oblaganje.
  • Što treba uzeti u obzir pri kupnji?

    Stručnjaci savjetuju da se prvenstveno usredotoče na optimalnu kombinaciju troškova i kvalitete. Zatim, ne bi bilo neophodno procijeniti potrošnju lijeka po 1 kvadratnom metru površine. Nema smisla za stjecanje proizvoda boje u trgovini - rok trajanja je ograničen, a prodavatelj neće razmjenjivati ​​ili se vratiti.

    Posebnu pažnju posvetimo etiketi, gdje su naznačeni uvjeti i odredbe primjene. To je važno jer razne vrste drva imaju svoju sposobnost apsorbiranja tekućine. Većina impregnacija primjenjuje se samo u uvjetima pozitivnih temperatura okoline.